Joachim Koester: Patterns, Shimmers, Scenes
11 okt 2018 - 3 feb 2019Den Kongelige Kobberstiksamling præsenterer udstillingen Joachim Koester – Patterns, Shimmers, Scenes, som er en rejse både i menneskets bevidsthed og vores fælles historie, fortalt i seks rum
Den Kongelige Kobberstiksamling præsenterer udstillingen Joachim Koester – Patterns, Shimmers, Scenes, som er en rejse både i menneskets bevidsthed og vores fælles historie, fortalt i seks rum
info
Den Kongelige Kobberstiksamling præsenterer udstillingen Joachim Koester – Patterns, Shimmers, Scenes, som er en rejse både i menneskets bevidsthed og vores fælles historie, fortalt i seks rum. Rejsen begynder med menneskets søgen efter at komme i kontakt med glemte og måske fortrængte lag i bevidstheden via stoffer. Koesters fotografier fra serien From the Secret Garden of Sleep viser saftspændte cannabisplanter som middel til denne bevidsthedsudvidelse. Samtidig refererer de kraftige potente planter til historien om Ronald Reagans forbud mod cannabis i 1982, som utilsigtet øgede interessen for cannabis blandt amatørbotanikere, der udviklede en helt ny superplante med øget effekt.
Fra den indre rejse til den ydre
I menneskets sind kan man genfinde aflejringerne af det glemte. På samme måde aflejres der i byens rum rester af tidligere generationers grådighed og drømme. Koester startede serien Some Boarded Up Houses efter finanskrisen i 2007-09. For Koester, der boede i New York, var det påfaldende, at krakket, udløst af boligboblen på det amerikanske boligmarked, var tæt på at lukke Danmarks største bank. Koester sammenligner de blokerede huse med udsugede insekter fanget i det spindelvæv af transaktioner, der udgør den globale økonomi i dag.
De blokerede huse står som et fysisk mindesmærke over en kollapset global økonomi. På samme måde kan byens tomrum fortælle om foregående generationers drømme, der enten voksede sig store eller slog fejl. I 1970 fotograferede den amerikanske kunstner Ed Ruscha en række tomme byggegrunde i Los Angeles for at illustrere byens mange muligheder. Næsten 40 år efter fotograferede Koester de samme steder, men nu med langt mindre optimisme. De tomme grunde var siden blevet solgt, købt eller bebygget, og at fotografere byggegrundene var som, forklarer Koester selv, ”at deltage i en arkæologisk udgravning af de muligheder, vi har mistet, en fremtid vi har forladt”.
Kilde: SMK – Statens Museum for Kunst
1307 København K
Tirsdag: 10:00 - 18:00
Onsdag: 10:00 - 20:00
Torsdag: 10:00 - 18:00
Fredag: 10:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 18:00
Søndag: 10:00 - 18:00
Voksen 130 kr.
Unge u. 27 år 95 kr.
Børn u. 18 år Gratis
Årskort Fri entré
Handicaptoilet - ja
Gratis for ledsager - ja