JUBILÆUM 2

10 apr - 30 apr 2022

Udstilling med Ragnhild May, Arthur Köpcke, Mads Lindberg, Søren Jensen og Hesselholdt & Mejlvang. En hjemmebygget cykel, kopimaleri, poetiske ordspil på bannere og en serie nationsløse flag er blot nogle af de værker, som man kan opleve, når Ringsted Galleriet slår dørene op til sæsonens anden udstilling i programmet, JUBILÆUM, som er med til at […]

Søren Jensen: Affect Meteorologi, 2018. Pressefoto.

Udstilling med Ragnhild May, Arthur Köpcke, Mads Lindberg, Søren Jensen og Hesselholdt & Mejlvang. En hjemmebygget cykel, kopimaleri, poetiske ordspil på bannere og en serie nationsløse flag er blot nogle af de værker, som man kan opleve, når Ringsted Galleriet slår dørene op til sæsonens anden udstilling i programmet, JUBILÆUM, som er med til at […]

Søren Jensen: Affect Meteorologi, 2018. Pressefoto.

Udstilling med Ragnhild May, Arthur Köpcke, Mads Lindberg, Søren Jensen og Hesselholdt & Mejlvang.

En hjemmebygget cykel, kopimaleri, poetiske ordspil på bannere og en serie nationsløse flag er blot nogle af de værker, som man kan opleve, når Ringsted Galleriet slår dørene op til sæsonens anden udstilling i programmet, JUBILÆUM, som er med til at markere Ringsted Galleriets 40-års fødselsdag. Det skal fejres, og det vil ske med stil gennem Ringsted, hvor byens typiske begivenhedsmarkører – de gadeoverhængende wires – overtages med flagrende samtidskunst sideløbende med repræsenterede kunst på Ringsted Galleriet.

Til hver udstilling under udstillingsprogrammet, JUBILÆUM, laves der et nedslag i Ringsted Galleriets lange, fornemme udstillingshistorie, for derved at sætte den i forbindelse med kunstscenen nu og her. Det ses i særdeleshed til årets anden udstilling, hvor værker af Arthur Köpcke (f.1928-77) sættes i forbindelse med maleri, tegning og skulptur af de to unge kunstnere, Mads Lindberg (f.1984) og Ragnhild May (f.1988) i udstillingsrummet, mens Søren Jensen (f.1957) og kunstnergruppen Hesselholdt & Mejlvang (siden 1999) ’optræder’ i byrum.

Arthur Köpcke var en central figur i den danske og internationale avantgarde i 60’erne og 70’erne og var med til at introducere den internationale Fluxus-bevægelse i Danmark. Han er derfor også en af hjørnestenene i Ringsted Galleriets historie med en retrospektiv udstilling i 1984. Maleri, collage og assemblage var bl.a. nogle af Köpckes foretrukne medier, som man nu vil kunne (gen)se på Ringsted Galleriet.

Dét at tilføje ny værdi til det ’gamle’ gør sig også gældende hos Ragnhild May, der viser en række skitser og arbejdstegninger, som er skabt i samarbejde med sin morfar i en periode fra 90’erne til 2010’erne. Det er skitser til maskiner og andre opfindelser, der tager afsæt i idéen om genbrug og assemblage af fundne genstande såsom en hjemmebygget cykel, som peger på en anden tid med gør-det-selv mentalitet og utopier.

Lignende tendenser ses også hos Mads Lindberg, når han kopierer og giver nyt liv til gamle, oversete malerier og andre nips fra dødsboer. Midt på udstillingsgulvet viser han en stor, blå figur, som består af en overdimensioneret, fejlbehæftet 3D-scannet nipsgenstand, hvis dominerende blå farve peger tilbage på figurens oprindelse. Figuren får følgeskab af et stort landskabsmaleri, som er en kopi af en kopi af den kendte maler, Maurice de Vlaminck.

På den travle butiksgade, Sct. Hans Gade viser Søren Jensen 15 tekstilbannere i signalfarverne blå, rød, gul, grøn og hvid under titlen, ”Substantiver til Ringsted”. På hvert banner er der trykt tre ord, der til sammen danner en nyt navneord. Med dette værk erstatter Jensen byens vante skilte, reklamer og logoer, og retter i stedet fokus til et mere poetisk, overrumplende og åbent sprog i vores fælles byrum.

På Tinggade viser kunstnerduoen, Hesselholdt & Mejlvang værket, Nationless Flags. På fem flag kombineres forskellige geometrier fra eksisterende nationalflag til nye, mere komplekse mønstre. Resultatet er transnationale, nationsløse flag. Kunstnerduoen ser nationalflaget som ekskluderende og afgrænsende og har derfor erstattet typiske nationalsymboler såsom Dannebrog med nye flag, som et bud på anderledes, inkluderende fællesskaber.

Vi bringer her seks kunstnere sammen, som på trods af deres store aldersspænd viser en særlig interesse for at sample fundne genstande, symboler, billeder og lyde og bringe nyt liv til det glemte eller henkastede, hvor emner som høj- og lavstatussymboler, folkekultur og det teatralske i hverdagen sættes i spil med et skarpt blik på samfundsmæssige tendenser.

Fernisering lørdag den 9. april fra kl. 13-16, hvor det vil være muligt at deltage på vores guidede tur og høre kunstnere fortælle om deres værker efterfulgt af lidt let proviantering tilbage på Ringsted Galleriet.

Kilde: Ringsted Galleriet.


Adresse
Ringsted GallerietBøllingsvej 15
4100 Ringsted

Åbningstider
Lør 13-16 eller efter aftale

Se website for aktuelle åbningstider


Entre pris
Gratis entré