Ferieguide: Sommeren 2024 i kunstens tegn

8. juli 2024

Mellem fodbold EM, Tour de France og OL er der sikkert tid til lidt mental-æstetisk fitness! Se her, hvad landets udstillingsteder byder på. Eller tag et kik for et større overblik i vores Art Guide.

Monica Sjöö, The Goddess at Avebury and Silbury, 1978. The Estate of Monica Sjöö. Foto: Albin Dahlström Moderna Museet

Mellem fodbold EM, Tour de France og OL er der sikkert tid til lidt mental-æstetisk fitness! Se her, hvad landets udstillingsteder byder på. Eller tag et kik for et større overblik i vores Art Guide.


info


Moderna Museet Malmö
23 mar – 1 sep.

Monica Sjöö: Den stora kosmiska modern
I Sjöös livsværk var kunst, politik og spiritualitet uadskillelige, og hun blev en central figur i den britiske kvindebevægelse. Udstillingens værker er alle skabt for at drive social forandring og tæller alt fra storstilede malerier til politiske plakater og bannere, tegninger og materiale fra kunstnerens omfattende arkiv.
Overgaden
25 maj – 4 aug.

Panteha Abareshi: Impaired Erotics
Den amerikanske kunstner lider af en alvorlig genetisk blodsygdom og skaber kunstværker, der trækker på en levet erfaring med en syg krop. Få et intimt, sårbart og konfrontatorisk blik på, hvad den konstante observation, behandling og objektifisering af kroppen betyder for identitetsdannelsen?
Læs interview med Panteha Abareshi.
Thao Nguyen Phan: Stillbillede fra videoværket <em>Becoming Alluvium</em>, 2019. Courtesy the artist.
Thao Nguyen Phan: Stillbillede fra videoværket Becoming Alluvium, 2019. Courtesy the artist.
Kunsthal Charlottenborg
13 mar – 11 aug.

Thao Nguyen Phan: Reincarnations of Shadows
Phan skaber drømmeagtige og poetiske fortællinger om hjemlandets historie samt miljømæssige og sociale forandringer. Gennem video, skulptur, akvarel, silke- og lakmaleri udforsker udstillingen Phans alsidige praksis og fremhæver dens symbolske og fantasifulde kvaliteter.
Læs portræt af Thao Nguyen Phan.
Copenhagen Contemporary og Ny Carlsberg Glyptotek
13 jun – 2 nov.

Basel Abbas & Ruanne Abou-Rahme: The song is the call and the land is calling
“Modstandspoesi”, kalder kunstnerduoen med palæstinensiske rødder deres kunstpraksis. Installationerne, der bl.a. indeholder video, lyd og skulpturer, folder sig ud på på både CC og Glyptoteket, og værkerne kredser om, hvordan man kan bevare identititet og håb og skabe livsmuligheder til trods for, at man må leve med konsekvenserne af undertrykkende politiske strukturer.
Simian
1 jun – 1 sep.

Nina Canell: Future Mechanism Rag Plus Two Grams
Svenske, berlinbaserede Canell er optaget materialernes fysiske og kemiske karakteristika og viser her skulpturer, der – formet som strenge af blandt andet kapsler og mønter – resonerer omgivelsernes lyde. Gå heller ikke glip af en video, der er centreret omkring strudsefjerens elektrostatiske egenskaber!
Kunsthal 44Møen
9 jun – 8 sep.

Back to Future
Udstillingen byder på hele tre solopræsentationer af markante samtidskunstnere: Tyrkiske Gülsün Karamustafa (netop aktuel på Venedig Biennalen), tyske Christine Moldrickx og letiske Amanda Ziemele (også aktuel på venedig Biennalen). Og for at det ikke skal være løgn, er der såmænd yderligere en præsentation af to banebrydende skikkelser fra 1960-70’ernes eksperimenterende kunst: Lydkunstner John Cage og videokunstner Nam June Paik.
Kathrine Ærtebjerg: <i>Klokkebarn</i>. Pressefoto.
Kathrine Ærtebjerg: Klokkebarn. Pressefoto.
Museum Ovartaci
22 feb – 11 aug.

Kathrine Ærtebjerg: Klokkebarn, Blodmenneske, Dråben
Udstillingen består af malerier, hængende træfigurer og musik skabt af Ærtebjerg. Den sætter fokus på krop og sårbarhed med barnets udvikling ind i voksenlivet som særligt omdrejningspunkt.
Kunsthal Thy
9 jun – 4 aug.

Silas Inoue: Zen Wakarimasen
Ude mod nordvest omdanner den dansk-japanske kunstner den historiske lade, hvori Kunsthal Thy befinder sig, til én stor Zenhave, som i stedet for at blive revet af en buddhistisk munk, rives af en specialbygget robot. Også andre værker kan ses, blandt andet et tempel dækket af hår fra dyr og mennesker og et skinnende tusindben i bronze, som jagter sin egen hale. Det skal du se!
Museum Jorn
14 jun - 22 sep.

Hermann Nitsch
Blod på lærreder, rituelle ofringer, korsfæstelser, døde dyr og nøgne kroppe. En generel utilbørlighed og visuel brutalitet karakteriserer den berygtede østrigske maler og aktionskunstner Hermann Nitschs (1938-2022) kunst. Oplev den store retrospektive udstilling.
Randers Kunstmuseum
23 mar - 28 jul.
Julie Nord: Jærtegn.
Retrospektiv udstilling af Julie Nord, hvor kunstneren har sat sine egne magiske værker sammen med en række ligeledes magiske værker fra Randers kunstmuseums samling fra forskellige perioder – blandt andet symbolismen, surrealismen og dadaismen.