Pernille Egeskov

Pernille Egeskov har senest udstillet og kurateret Take Care på Kunsthal Sophienholm (2023). Hun har haft flere markante museumsudstillinger bl.a. på Bornholms Kunstmuseum i 2019 og i 2020 på Vendsyssel Kunstmuseum med soloudstillingen Belonging. I 2015 soloudstillingen Unravel på Vejle Kunstmuseum. I 2018 har hun udstillet solo i Haus8 i Kiel (Risse & Spalten) og […]

Kunstner

Om
Pernille Egeskov (f. 1970) er uddannet kostumedesigner fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skole for Design i 1997, og har siden skabt kostumedesign til en lang række teaterforestillinger og operaer. I 2007 debuterede hun som billedkunstner på Charlottenborgs Forårsudstilling, og har siden arbejdet som billedkunstner, og udstillet på både gruppe- og soloudstillinger i både ind- og udland. Bor og arbejder i København.


Pernille Egeskov har senest udstillet og kurateret Take Care på Kunsthal Sophienholm (2023). Hun har haft flere markante museumsudstillinger bl.a. på Bornholms Kunstmuseum i 2019 og i 2020 på Vendsyssel Kunstmuseum med soloudstillingen Belonging. I 2015 soloudstillingen Unravel på Vejle Kunstmuseum. I 2018 har hun udstillet solo i Haus8 i Kiel (Risse & Spalten) og deltaget i udstillingen Salon Europa på Museum Burg Posterstein i Tyskland. Hun har vist sine værker i Finland på både solo- og gruppeudstillinger. Pernille Egeskov er initiativtager til og leder/kurator af udstillingsplatformen Pop-Up Contemporary, et non profit eksperimentarium for signifikante kunstnere og gæste-kuratorer fra ind- og udland, for at afprøve nye kunstneriske ideer og initiativer. Uddannet i 1997 fra Det Kongelige Akademi, Skolen for Design.
I sin kunstneriske praksis arbejder Pernille Egeskov i et poetisk og konceptuelt univers med collager, objekter og installationer. Hun skaber eksistentielle billeder, der åbner spørgsmålet om hvad hukommelse er, samt prøver at aktivere en refleksion i beskueren om, hvordan vi nuet forholder os til ‘det, der skabte os’. Formelt set arbejder Pernille Egeskov med et sanseligt materiale udtryk, for netop at aktivere beskuerens taktile perception. Det er baseret på hendes ide om at det taktile er en del af erindringens apparatus; det vil sige ideen om at kroppen har lagret informationer som en type kollektiv bevidsthed og som kan reaktiveres med værkets konstruktion. Materialevalget strækker sig fra fundne genstande, organisk materiale såvel som tekstiler med iboende betydninger.