Kirsten Ortwed

Kirsten Ortwed

Kirsten Ortwed arbejder med skulpturens formelle og materialemæssige problematikker såvel som med helt grundlæggende spørgsmål om, hvad skulptur er. I sine værker neddæmper hun henvisningerne til det figurative og giver således skulpturerne et stramt, minimalistisk look.

Kirsten Ortwed

Om
Kirsten Ortwed er født i 1948 i København og bor og arbejder i dag i Köln, Tyskland og Pietrasanta, Italien. Hun er uddannet fra Det Kongelige Dansk Kunstakademi (1972-1975). Kirsten Ortwed har modtaget en lang række udmærkelser, bl.a. Thorvaldsen Medaljen (2002), Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Legat Hæderspris (1998) og Eckersberg Medaljen (1995).

Primær medier
Skulptur

Kirsten Ortwed arbejder med skulpturens formelle og materialemæssige problematikker såvel som med helt grundlæggende spørgsmål om, hvad skulptur er. I sine værker neddæmper hun henvisningerne til det figurative og giver således skulpturerne et stramt, minimalistisk look. Materialernes særegne karakter spiller en afgørende rolle og fylder Ortweds værker med både kølig stringens og et subtilt gådefuldt nærvær.

I mere end fire årtier har billedhugger Kirsten Ortwed arbejdet med skulpturen. Gennem eksperimenter med både form og materiale udforsker hun dens væsen og undersøger, hvordan den etablerer et rum og på samme tid bliver etableret af sine omgivelser. Det ses tydeligt i et værk som Tons of Circumstances, skabt til Venedig Biennalen i 1997. Installationen består af adskillige fragmenterede aluminiumsstøbeforme, som materialiserer et fraværende, negativt rum. Bunker af stålkæder er modeleret op omkring dem og tilføjer en forarbejdet tyngde til værket, der emmer af cool, minimalistisk stringens.